keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Viikon ensimmäiset harjoitukset

Viime aikoina olen kiertänyt paljon ratoja, joten nyt oli hyvä hetki palata perus harjoitusten pariin Savelaan. Tavoitteena oli harjoitella puttia ja testata kahta uutta kiekkoa. Puttaaminen oli minulle äärimmäisen vaikeaa alkukesästä. Löysin itselleni sopivan tyylin noin kuukausi sitten ja olen pyrkinyt harjoittamaan tätä tyyliä siitä lähtien.

Puttaan melko leveässä haara-asennossa molemmat jalat samassa tasossa. Liikkeen lähtöasennossa polveni ovat koukussa ja heittokäsi alhaalla. Myös kyynerpääni ja ranteeni on hieman koukussa. Puttiin otan voiman jaloista samalla suoristaen käden. Loppuasennossa seison siis jalat suorana heittokäteni osoittaen suoraan kohti koria.

Puttiharjoitus


Henkilökohtainen tavoitteeni olisi jossain vaiheessa pystyä puttaamaan luotettavasti kymmenestä metristä. Otinkin mittanauhan mukaan ja tarkistin, kuinka pitkällä se kymmenen metriä oikeasti on. Ja sehän oli todella kaukana!

Aloitin harjoitukset puttaamalla 15 putin sarjoissa kolmelta eri etäisyydeltä. Tässä tulokset:

5 m 7,5 m 10 m
9/15 6/15 1/15
12/15 6/15 2/15

Tämän jälkeen oli vuorossa sata puttia viidestä metristä. Tulos oli 73/100. Jotenkin tuntui, että ei keskittyminen aina riittänyt joka heittoon ja uskon, että tästä on suunta ylöspäin!

Kiekkotestit


Testissä oli kaksi keskimatkan driveriä: Latitude 64° Gold Line Striker ja Discraft Elite Z Zombee.
Yllättävän alivakaa eläväkuollut.
Zombee tuntui huomattavasti alivakaammalta, mitä Discraftin vakausarvo 1,0 antaa ymmärtää. En väitä, että olisin kummoinen avaustenheittäjä vielä, mutta kiekko kippasi minulla monesti yli, mutta toisinaan taas palautti normaalisti yrittäessäni suoraa avausta. Pitkän matkan anhyzer-heittoihin tämä voisikin sopia, joten pitää testailla lisää.

Tällä hetkellä bägistäni löytyy Discraftin Meteor juurikin noita anhyzer-heittoja varten ja se on tehnyt luotettavasti tehtävänsä.

Striker sen sijaan tuntui luotettavammalta. Se ei kipannut kertaakaan yli vaan lensi aina mukavasti suoraan ja kaarsi lopussa lievästi vasemmalle. Striker ei ehkä istunut omaan käteeni parhaalla mahdollisella tavalla, mutta muuten kiekko miellytti kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti