lauantai 7. syyskuuta 2013

Kuka minä olen?

Olen 25-vuotias IT-alan opiskelija ja amatööri frisbeegolffari Helsingistä. En ole muutamaan vuoteen harrastanut säännöllisesti mitään ennen frisbeegolffia. Nyt kuitenkin innostus uuteen lajiin on kova ja tekisi mieli harjoitella miltei päivittäin.

Frisbeetä on tullut heiteltyä useampana kesänä jo ennen frisbeegolffin aloittamista. Ostin noin kymmenen vuotta sitten Aerobie Pro -frisbeen ja se on ollut joka kesäisessä käytössä.

Kyseinen frisbee vaatii suuren heittelyalueen, koska jo pienellä voimalla se lentää helposti sata metriä. Wikipedian mukaan Aerobie Pro:lla on heitetty peräti 406 metriä. Aerobie Pro:ta olen heittänyt ainoastaan kämmeneltä, mikä onkin varmaan osasyy siihen, että kämmenheitto sujuu tällä hetkellä melko hyvin myös frisbeegolffissa.

Miten päädyin lajin pariin?


Innostukseni frisbeegolffiin alkoi toden teolla keväällä 2013, kun ystäväni sanoi, että hänen tekisi mieli alkaa harjoitella säännöllisesti lajia. Ensimmäiset kokeilut lajiin oli tosin tehty jo edellisenä kesänä. Ensivaikutelma ei ollut kovin hohdokas, kun yhden putterin kanssa lähti Talin rataa kiertämään. Silloin ei ollut mitään käsitystä eri ratojen vaikeudesta saati kiekoista.

Tänä kesänä sitten otimme asioista vähän paremmin selvää ja harjoittelimme heittelyä ihan nurmialueilla sekä jalkapallokentillä. Savelan urheilupuistossa on oikein hyvä harjoitella frisbeegolffia. Alueella on neljä koria sekä todella paljon tilaa heitellä. Kesällä tosin on varottava auringonottajia sekä muita satunnaisia alueen käyttäjiä. Toinen hyvä harjoittelupaikka on ollut Haagan liikuntapuisto, mistä löytyy kuusi koria ja jalkapallokenttä. Olen harjoitellut nyt säännöllisesti vähintään kolme kertaa viikossa.

Viime vuodesta poiketen Tali on jätetty tänä vuonna rauhaan. Tämän vuoden harjoitteluratoja ovat olleet Siltamäki ja Kivikko, jotka ovat erittäin aloittelijaystävällisiä. Kesän alussa Siltamäen tulokset pyörivät +12 ja +18 välillä. Nyt alkusyksystä paras tulokseni on neljä yli ihannetuloksen, joten suunta on oikea.

Miksi juuri blogi?


Halusin kanavoida innostustani lajiin jotenkin myös silloin, kun en ole kentällä heittelemässä. Frisbeegolf-foorumia tulee luettua päivittäin ja harkitsin myös, että olisin aloittanut harjoittelupäiväkirjan pitämisen siellä. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että blogi antaa minulle vapaammat kädet toteuttaa itseäni ja kirjoittaa juuri sellaisesta lajiin liittyvästä asiasta, joka minua sillä hetkellä askarruttaa.

Tarkoitukseni on kirjoittaa viikottaisista harjoituksistani ja asioita, jotka ovat minulle treenin aikana avautuneet. Ajatettelin myös kirjoittaa arvosteluita mm. kiekoista, radoista ja välineistä, joita pääsen testaamaan. Hyvää frisbeegolf-syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti